Bolognese och krispig kålsallad med citron
205.4
Bolognese och krispig kålsallad med citron
recipe
City Gross
35 min

Bolognese och krispig kålsallad med citron

Ingredienser

  • 340 g spaghetti
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • smör till stekning
  • 500 g blandfärs
  • 390 g krossad tomat
  • 2 dl vatten
  • salt
  • peppar
  • 2 tsk oregano
  • honung
  • 200 g vitkål
  • 0.5 st citron, skal + saft
  • 2 msk raps/matolja
  • salt
  • peppar
  • 35 g rucola

Gör så här

  1. Koka pasta enligt anvisningarna på paketet.
  2. Skala och strimla löken, skala vitlöken.
  3. Hetta upp smör i en stekpanna och stek lök, pressad vitlök tillsammans med färs. Rör i krossad tomat och vatten. Låt sjuda i ett par minuter. Smaka sen av med salt, peppar, oregano och ett par droppar honung.
  4. Strimla vitkålen så fint du kan. Blanda med skal och saft från citronen. Rör i olja och salta och peppra. Toppa salladen med rucola.
  5. Servera.
Tips från oss
Salladen är god att smaksätta med lite fint smulad torkad dragon eller en krämig balsamvinäger.

Varnings ikonAnslutningsproblem