Burgare och krämig slaw med apelsin
Burgare och krämig slaw med apelsin
recipe
City Gross
35 min

Burgare och krämig slaw med apelsin

Ingredienser

  • 500 g kycklingfärs
  • 0.5 st rödlök
  • 1 tsk salt
  • 3 krm vitpeppar
  • smör eller olja till stekning
  • 400 g vitkål
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 dl matyoghurt
  • 1 tsk curry
  • 1 st apelsin, saften
  • 1.5 krm salt
  • 1.5 krm grovmalen svartpeppar
  • 2 st tomater
  • 0.5 st gurka
  • 0.5 st rödlök
  • 50 g spenat
  • 4 st ciabatta

Gör så här

  1. Rör ihop färs, skalad och riven lök, salt och peppar. Forma och stek burgare i smör eller olja.
  2. Strimla kålen fint, lägg i en skål. Skala och pressa i vitlöken. Rör i majonnäs, yoghurt, curry, saft från apelsin, salt och peppar.Skiva tomat, gurka och rödlök. Lägg ihop burgare.
  3. Servera.
Tips från oss
En god burgare kan man även äta kall. Varför inte ta med sig dessa till stranden?

Varnings ikonAnslutningsproblem