Cevapcici med paprika och tomatris
recipe
City Gross
35 min

Cevapcici med paprika och tomatris

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
244,20 kr

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 2 st tomater
  • 0.5 st rödlök
  • 0.5 st gul paprika
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 600 g blandfärs
  • 1 st ägg
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • grillspett
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl matyoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka riset enligt anvisning på paketet.
  3. Tärna ner tomat, rödlök och paprika i fina tärningar och blanda med olja och vinäger. Vänd ner i riset när det har kokat klart.
  4. Riv lök och vitlök och blanda ner det i färsen med ägg, sambal olek, salt och peppar.
  5. Forma färsen så de blir platta och avlånga och trä på spett. Lägg på plåt och ringla över lite olivolja och sätt i ugnen i ca 15 min.
  6. Servera med yoghurt.

Varnings ikonAnslutningsproblem