Chicken ”Larb" sallad
recipe
City Gross
25 min

Chicken ”Larb" sallad

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

243,80 kr

Ingredienser

  • 1.5 dl jasminris
  • 400 g kycklingfärs
  • olivolja till stekning
  • 1 st citrongräs
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 st lime
  • 2 msk fisksås
  • salt
  • 3 st salladslök
  • 1 st färsk koriander
  • 1 st färsk mynta
  • 1 st romansallad

Gör så här

  1. Lägg det råa riset i en stekpanna. Rosta det gyllenbrunt på medelhög värme ca 10-15 minuter under omrörning. När det är jämn gyllenbrunt, häll upp det i en mortel och stöt riset lätt så det krossas.
  2. Fräs kycklingfärsen i en stekpanna med olivolja. Hacka och tillsätt citrongräs, chili, pressad limejuice, fisksåsen och ett par skedar rostat ris. Smaksätt med salt.
  3. Skär ner salladslöken i tunna skivor, plocka och grovhacka örterna. Vänd ner lök och örter i färsen precis innan servering.
  4. Plocka ”skålar” av salladen, lägg upp en rejäl sked med ”Larb"" i varje salladskål . Strö extra rostat ris på toppen vid servering för en extra kick.
  5. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem