Chili con carne, tomatsalsatopping, nachos & en klick crème fraiche
recipe
City Gross
35 min

Chili con carne, tomatsalsatopping, nachos & en klick crème fraiche

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

252,00 kr

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 500 g nötfärs
  • 1 st gul lök
  • 2 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 3 krm timjan
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 390 g krossad tomat
  • 230 g kidneybönor
  • salt
  • grovmalen svartpeppar
  • 2 st tomater
  • 1 st rödlök
  • 185 g nachochips
  • 2 dl crème fraiche
  • 285 g majs

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  2. Stek färs tillsammans med riven/hackad gul lök, spiskummin, paprikapulver, timjan och pressad vitlök.
  3. Häll i krossad tomat och avrunna och sköljda bönor. Låt puttra i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
  4. Gör under tiden tomatsalsan genom att blanda samman finhackad tomat med finhackad rödlök.
  5. Servera chilin toppad med tomatsalsan tillsammans med nachos, crème fraiche och majs.
Tips från oss

Tabasco och chili con carne hör nästan ihop. Kanske inte alla i familjen är sugna på hetta så låt var och en krydda sin chili.

Varnings ikonAnslutningsproblem