Chimichurri kyckling med ris
recipe
City Gross
35 min

Chimichurri kyckling med ris

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa ingredienserna i receptet:

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 1 st gul lök
  • 500 g kycklingfärs
  • olivolja

Chimichurri:

  • 0.5 st grön peppar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 30 g persilja
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk torkad oregano
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • 250 g körsbärstomater
  • 35 g rucola

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  2. Skala och strimla löken, stek den tillsammans med färsen i olivolja.
  3. Gör chimichurri. Mortla samman hackad grön peppar, skalade och hackade vitlöksklyftor, persilja, även kvistana, olja, vinäger och oregano. Det ska bli en krämig röra. Rör ner den i färsen. Späd eventuellt med vatten om du vill ha en såsigare konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med körsbärstomater och rucola.
Tips från oss
Chimichurri är en kryddig sås, som även kan används som marinad. Såsen kommer från Argentina och Uruguay, men har spridit sig och är också vanlig i det mexikanska köket.

Varnings ikonAnslutningsproblem