
Currysoppa med aioli & rucolatopp
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 1 st surdegsbaguette
- 1 st gul lök
- 1 st snackpaprika
- 400 g potatis
- 200 g morötter
- 2 tsk curry
- 1 tsk spiskummin
- smör till stekning
- 500 g blandfärs
- 390 g krossad tomat
- 6 dl vatten
- 1.5 msk kalvfond
- salt
- svartpeppar
- 1 dl yoghurt
- 0.5 dl majonnäs
- 1 st vitlöksklyfta
- 35 g rucola
Gör så här
- Värm baguetteten enligt anvisningarna på paketet.
- Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och finhacka paprikan.
- Skala och skiva potatis och morötter.
- Fräs lök, paprika, curry och spiskummin i smör i en stekpanna. Häll sen över allt i en gryta.
- Stek färsen tills den fått lite färg. Häll i grytan. Rör ner, krossade tomater, vatten och fond. Låt sjuda under lock ca 15 min. Smaka av med salt och peppar.
- Rör ihop yoghurt och majonnäs med pressad vitlök.
- Servera med rucola.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Späd soppan med mer vatten om du tycker att den känns för tjock. Jag tycker att den ska vara ganska tjock, som en gryta eller en gulasch.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna