EmpanadasEmpanadasEmpanadasCook Time: Yield: 4Ingredients:vetemjöloljarumsvarmt smörsaltströsockerkallt vattengula lökarvitlökinlagda paprikorolivoljanötfärstomatpurésaltpaprikapulvermalen kumminoreganocayennepepparfärskpressad limesaltpepparägg till penslingInstructions:
  1. Blanda mjöl, olja och smör i en bunke. Rör i salt, socker och hälften av vattnet. Arbeta samman, fortsätt tillsätta vatten tills du har en smidig deg som inte är kletig.
  2. Lägg på en tallrik, täck med plastfolie. Låt stå i kylen i en timme.
  3. Hacka lök, vitlök och paprika.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna och stek färs och lök tills allt fått fin färg. Rör i vitlök, paprika, tomatpuré och kryddor, låt allt steka i ett par minuter. Smaka av med limesaft, salt och peppar.
  5. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Vispa upp ett ägg i en liten skål.
  7. Kavla ut degen och tyck ut rundlar med hjälp av ett glas. Fyll varje pirog, pensla kanterna med ägg och vik till en halvcirkel. Pressa ihop med en gaffel för att bilda ett mönster. Grädda dina empanadas i ca 15 min tills de är gyllene.
  8. Låt svalna lite innan servering.
Empanadas
recipe
City Gross
180 min

Empanadas

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

Deg

  • 10 dl vetemjöl
  • 1 dl olja
  • 2 msk rumsvarmt smör
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 2.5 dl kallt vatten

Fyllning

  • 2 st gula lökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 200 g inlagda paprikor
  • 2 msk olivolja
  • 500 g nötfärs
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen kummin
  • 1 tsk oregano
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 2 msk färskpressad lime
  • salt
  • peppar
  • ägg till pensling

Gör så här

  1. Blanda mjöl, olja och smör i en bunke. Rör i salt, socker och hälften av vattnet. Arbeta samman, fortsätt tillsätta vatten tills du har en smidig deg som inte är kletig.
  2. Lägg på en tallrik, täck med plastfolie. Låt stå i kylen i en timme.
  3. Hacka lök, vitlök och paprika.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna och stek färs och lök tills allt fått fin färg. Rör i vitlök, paprika, tomatpuré och kryddor, låt allt steka i ett par minuter. Smaka av med limesaft, salt och peppar.
  5. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Vispa upp ett ägg i en liten skål.
  7. Kavla ut degen och tyck ut rundlar med hjälp av ett glas. Fyll varje pirog, pensla kanterna med ägg och vik till en halvcirkel. Pressa ihop med en gaffel för att bilda ett mönster. Grädda dina empanadas i ca 15 min tills de är gyllene.
  8. Låt svalna lite innan servering.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem