
Färs med asiatiska smaker
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 250 g nudlar
- 1 st gul lök
- 250 g broccoli
- 1 st röd chili
- 2 klyftor vitlök
- 30 g ingefära
- 500 g blandfärs
- 1 msk rapsolja
- 3 dl vatten
- 1 msk kinesisk soja
- 2 tsk socker
- 0.5 tsk svartpeppar
- 0.5 tsk salt
- 125 g grönkål
- 150 g jordnötter
Gör så här
- Koka nudlar enligt anvisningarna på paketet.
- Förbered alla grönsakerna. Skala och strimla löken, dela broccolin i små buketter och strimla stammen, hacka chili och vitlök. Skala och riv ingefäran fint.
- Stek färsen i lite olja tills den fått fin färg. Låt vitlök och ingefära steka med i slutet. Lägg över i en gryta.
- Stek alla grönsaker i olja och lägg sen dem i grytan. Rör i vatten, soja, socker, peppar och salt. Låt sjuda i ca 10 min.
- Servera med fint strimlad grönkål och hackade jordnötter.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Mycket smak av ingefära, vitlök och chili ger en härlig smakexplosion till denna rätt. Att balansera med socker och soja gör den extra god.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna