Färsbiff med äpplig sallad i pitabröd och krämig lättfixad hummus
recipe
City Gross
35 min

Färsbiff med äpplig sallad i pitabröd och krämig lättfixad hummus

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
261,00 kr

Ingredienser

  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.5 dl mjölk
  • 0.5 st röd lök
  • 600 g blandfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar

Hummus

  • 410 g kikärtor
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 2.5 krm spiskummin
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm flingsalt
  • 1 st äpple
  • 1 st tomat
  • 0.5 st röd lök
  • 35 g spenat
  • 8 st pitabröd

Gör så här

  1. Blanda samman ströbröd med mjölk, riv ner skalad lök. Låt stå och svälla medan du gör hummusen.
  2. Häll av spadet och skölj kikärtorna. Mixa kikärtor och blanda sen med crème fraiche, spiskummin, peppar och salt.
  3. Rör ner färs, salt och peppar i ströbrödsblandningen.
  4. Tärna äpple och tomat. Skala och strimla rödlöken. Blanda med spenat i en skål.
  5. Värm bröden enligt anvisningarna på paketet.
  6. Forma färsen till små biffar och stek dem.
  7. Servera biffarna i bröden tillsammans med hummus och grönsaker.
Tips från oss
Har du ingen mixer så mosa kikärtorna med en gaffel på en tallrik. Häll gärna lite olivolja i din hummus så blir den ännu krämigare.

Varnings ikonAnslutningsproblem