Färsbiffar garam masala med pressad potatis
recipe
City Gross
35 min

Färsbiffar garam masala med pressad potatis

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
253,60 kr

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 dl ströbröd
  • 600 g blandfärs
  • 1 st vitlösklyfta
  • 1 st ägg
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk salt
  • smör till stekning
  • raps/matolja till stekning
  • 1 dl vatten/steksky
  • 0.5 tsk garam masala
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk torkad korianderblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk maizena
  • salt
  • peppar
  • 35 g ruccola
  • 2 st tomater
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Blanda mjölk och ströbröd och låt svälla 5 min. Blanda ner färs, riven vitlök, ägg, garam masala och salt.
  3. Forma till biffar och stek i smör och olja. Lägg i ugnsform och sätt i ugnen på 100 grader medan ni gör såsen.
  4. Häll vatten i stekpannan och koka ur smakerna, ta vara på stekskyn. Häll i kryddor och grädde och red av med maizenastärkelse. Smaka av med salt och peppar. Låt sjuda 2-3 min.
  5. Skölj salladen och dela tomaterna. Smaksätt med olivolja och vinäger.
  6. Servera de kryddiga biffarna med pressad potatis och grönsalladen.

Varnings ikonAnslutningsproblem