Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Färsbiffar garam masala med pressad potatisFärsbiffar garam masala med pressad potatisFärsbiffar garam masala med pressad potatisCook Time: Yield: 4Ingredients:potatismjölkströbrödblandfärsvitlöksklyftaägggaram masalasaltsmör till stekningraps/matolja till stekningvatten/stekskygaram masalagurkmejatorkad korianderbladvispgräddemaizenasaltpepparruccolatomaterolivoljavitvinsvinägerInstructions:1. Skala och koka potatisen.
2. Blanda mjölk och ströbröd och låt svälla 5 min. Blanda ner färs, riven vitlök, ägg, garam masala och salt.
3. Forma till biffar och stek i smör och olja. Lägg i ugnsform och sätt i ugnen på 100 grader medan ni gör såsen.
4. Häll vatten i stekpannan och koka ur smakerna, ta vara på stekskyn. Häll i kryddor och grädde och red av med maizenastärkelse. Smaka av med salt och peppar. Låt sjuda 2-3 min.
5. Skölj salladen och dela tomaterna. Smaksätt med olivolja och vinäger.
6. Servera de kryddiga biffarna med pressad potatis och grönsalladen.

Färsbiffar garam masala med pressad potatis
recipe
35 min

Färsbiffar garam masala med pressad potatis

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 dl ströbröd
  • 600 g blandfärs
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st ägg
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk salt
  • smör till stekning
  • raps/matolja till stekning
  • 1 dl vatten/steksky
  • 0.5 tsk garam masala
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk torkad korianderblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk maizena
  • salt
  • peppar
  • 35 g ruccola
  • 2 st tomater
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Blanda mjölk och ströbröd och låt svälla 5 min. Blanda ner färs, riven vitlök, ägg, garam masala och salt.
  3. Forma till biffar och stek i smör och olja. Lägg i ugnsform och sätt i ugnen på 100 grader medan ni gör såsen.
  4. Häll vatten i stekpannan och koka ur smakerna, ta vara på stekskyn. Häll i kryddor och grädde och red av med maizenastärkelse. Smaka av med salt och peppar. Låt sjuda 2-3 min.
  5. Skölj salladen och dela tomaterna. Smaksätt med olivolja och vinäger.
  6. Servera de kryddiga biffarna med pressad potatis och grönsalladen.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem