
Färsbiffar i gräddig sås med karamelliserad lök
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 800 g potatis
- 2 msk raps/matolja
- 1 tsk flingsalt
- 0.5 st gul lök
- 600 g blandfärs
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1 msk smör till stekning
Sås
- 0.5 st gul lök
- 100 g morot
- 1 msk smör
- 2.5 dl vatten
- 1.5 msk kalvfond
- 1 dl vispgrädde
- 1 tsk kinesisk soja
- 1 msk majsstärkelse
- 2 krm vitpeppar
Karamelliserad lök
- 2 st rödlökar
- 1 msk olivolja
- 1.5 msk socker
- 2 msk rödvinsvinäger
- 200 g morötter
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta av och klyfta potatisen. Lägg dem i en ugnsfast form, ringla över olja, salta och laga i ugn i ca 35 min.
- Skala den gula löken och riv ner hälften av den i en skål. Blanda i färs, salt och peppar. Forma biffar och stek i smör tills de är genomstekta. Lägg biffarna på ett fat.
- Gör såsen. Hacka resten av löken. Skala och finhacka moroten. Fräs lök och morot i smör i ett par minuter i stekpannan. Häll i vatten, fond/buljong, grädde och soja. Låt såsen koka upp. Rör ut maizena i vatten och red såsen. Smaka av den med peppar. Lägg biffarna i såsen och låt dem puttra med tills det är dags att äta.
- Gör nu löken. Skala och skiva löken tunt. Stek strimlorna i en stekpanna tillsammans med olja, socker och vinäger. Den ska börja bli ljust brun och karamelliserad.
- Skala och riv resten av morötterna.
- Servera
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Den karamelliserade löken kan du om du vill röra ner i såsen.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna