Färsbiffar med dillig blomkålssallad och vitlöksyoghurt
188.2
Färsbiffar med dillig blomkålssallad och vitlöksyoghurt
recipe
City Gross
35 min

Färsbiffar med dillig blomkålssallad och vitlöksyoghurt

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 1 msk raps/matolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 3 msk ströbröd
  • 0.5 dl vatten
  • 1 st gul lök
  • 500 g blandfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • olja till stekning
  • smör till stekning
  • 0.5 st blomkål
  • 1 krm salt
  • 3 krm dill
  • 1.5 dl matyoghurt
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 4 krm honung
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och klyfta potatisen. Lägg dem på en plåt, ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 30 min.
  3. Blanda ströbröd och vatten i en skål. Rör i skalad och riven gul lök, färs, salt och peppar. Blanda noga och forma sen biffar. Stek i olja eller smör.
  4. Hacka blomkålen fint. Lägg i en skål och krydda den med salt och dill.
  5. Gör såsen. Rör ihop yoghurt med skalad och pressad vitlök. Smaka av med honung och salt.
  6. Servera.
Tips från oss
Saltet i blomkålssalladen gör att blomkålen släpper lite vätska och blir blötare. Jag tycker att varken olja eller vinäger behövs i denna sallad. Skulle du tycka annorlunda är det bara att tillsätta 2 tsk raps/matolja och 1 tsk vinäger.

Varnings ikonAnslutningsproblem