Färsbiffar med färgglad rissallad
Färsbiffar med färgglad rissallad
recipe
City Gross
35 min

Färsbiffar med färgglad rissallad

Ingredienser

  • 250 g ris
  • 600 g nötfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 st gul lök
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk japansk soja
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 st paprika
  • 75 g sockerärtor
  • 125 g champinjoner
  • 1 msk smör
  • 1 msk smör
  • 1.5 dl gräddfil

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  2. Rör ihop färs med ströbröd, vatten, skalad och riven lök, salt, honung, soja och peppar.
  3. Kärna ur och tärna paprika, halvera sockerärtor, skiva svampen. Stek allt i smör. Rör ner i det kokta riset i skålen.
  4. Forma biffar och stek i smör.
  5. Servera med en klick gräddfil.
Tips från oss
Provstek en liten bit av färsen när du kryddat den, smaka av och fundera på om du vill krydda mer. Låt gärna en liten kock vara med och provsmaka.
Du tar hand om grönsakerna! Tärna paprika, dela sockerärtor och skiva svampen.

Varnings ikonAnslutningsproblem