Färsbollar i currysås med äpple och morotssallad
158.4
Färsbollar i currysås med äpple och morotssallad
recipe
City Gross
25 min

Färsbollar i currysås med äpple och morotssallad

Ingredienser

  • 4 dl jasminris
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 500 g blandfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • smör till stekning
  • 0.5 st gul lök
  • 0.5 st grönt äpple
  • olja till stekning
  • 1 tsk curry
  • 400 ml kokosgrädde
  • salt
  • svartpeppar
  • maizena till redning
  • 250 g broccoli
  • 100 g morötter
  • 1.5 st grönt äpple
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Blanda ströbröd, mjölk och ägg, låt svälla 3- 4 min och blanda ner färs, salt och peppar. Rulla till köttbullar.
  3. Skala och hacka löken. Tärna ner äpplet. Fräs i olja och tillsätt curry, kokosgrädde, salt och peppar. Låt sjuda på svag värme medans ni steker köttbullarna i smör. Red av till önskad konsistens. Dela ner broccolin i mindre buketter och lägg i såsen under sjudning de sista 5 min innan servering.
  4. Skala och riv morötter, dela ner äpple i mindre bitar, slå på olja och vinäger.
  5. Servera.
Tips från oss
Gott att lägga i 1 msk mango chutney i såsen.

Varnings ikonAnslutningsproblem