Färsgratäng med gurksallad & picklad blomkål
recipe
City Gross
35 min

Färsgratäng med gurksallad & picklad blomkål

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
156,80 kr

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 500 g blandfärs
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • 750 g potatisgratäng
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl socker
  • 1 st rödlök
  • 0.5 st gurka
  • 0.5 st blomkål

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och hacka löken. Stek lök och färs, rör i skalad och pressad vitlök. Krydda med sambal oelek och salt.
  3. Lägg hälften av potatisgratängen i en form, lägg på färsen och toppa med resten av gratängen. Laga i ugn ca 20 min.
  4. Rör samman vinäger och socker. Strimla den röda löken och lägg i lagen tillsammans med den fint skivade gurkan och blomkålen.
  5. Servera.
Tips från oss
Har du en bit ost över i kylskåpet? Det är gott att toppa gratängen med riven ost.

Varnings ikonAnslutningsproblem