Färsgratäng med gurksallad och picklad rödlök
235.8
Färsgratäng med gurksallad och picklad rödlök
recipe
City Gross
35 min

Färsgratäng med gurksallad och picklad rödlök

Ingredienser

  • 200 g potatis
  • 5 st rödbetor
  • 2 msk raps/matolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 600 g nötfärs
  • 1 krm kanel
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 390 g krossad tomat
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl socker
  • 1 st rödlök
  • 0.5 st gurka
  • 0.5 st blomkålshuvud

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och klyfta potatis och rödbetor. Lägg på en plåt, ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 30 min.
  3. Skala och hacka löken. Skala vitlöken. Stek lök, pressad vitlök och färs. Krydda med kanel, spiskummin, sambal oelek, salt och peppar.
  4. Häll över de krossade tomaterna. Låt puttra i några minuter.
  5. Rör samman vinäger och socker. Strimla den röda löken och lägg i lagen tillsammans med den hackade gurkan och blomkålen.
  6. Servera.
Tips från oss

Vid serveringen är det gott att lägga rotsaker och färs i lager i en form.

Varnings ikonAnslutningsproblem