Färsgratäng med spenat - och paprikasallad
recipe
City Gross
35 min

Färsgratäng med spenat - och paprikasallad

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa ingredienserna i receptet:

Ingredienser

  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st gul lök
  • 500 g blandfärs
  • smör till stekning
  • 3 msk chilisås
  • 380 g krossade tomater
  • salt
  • svartpeppar
  • 750 g potatisgratäng
  • 125 g mozzarella
  • 1 st snackpaprika
  • 100 g spenat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och hacka vitlök och lök fint, stek tillsammans med färsen i smör. Rör i chilisås och krossad tomat, smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg hälften av potatisgratängen i en ugnsfast form lägg på färsen och toppa sen med resten av potatisen. Toppa med riven eller skivad mozzarella. Laga i ugn ca 20 min.
  4. Skär paprikan i ringar, blanda med spenaten.
  5. Servera.
Tips från oss
Vuxentips. Lägg spenat i halva gratängen, det är gott när den är lite ljummen och mjuk.

Varnings ikonAnslutningsproblem