
Färsgryta med ris & körsbärstomater
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 4 dl ris
- 0.5 st gul lök
- 1 st paprika
- 1 st broccoli
- rapsolja
- 500 g blandfärs
- 1 klyfta vitlök
- 1 tsk torkad timjan
- 2 dl vatten
- 1.5 msk kalvfond
- 3 msk chilisås
- 2 tsk kinesisk soja
- 250 g körsbärstomater
Gör så här
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Skala och strimla lök, strimla paprika, dela broccoli i mindre buketter. Stek i olja, lägg på ett fat.
- Stek färs med skalad och pressad vitlök. Rör i timjan, vatten, fond, chilisås och soja. Låt det puttra ca 5 min och lägg i de stekta grönsakerna och låt allt bli varmt.
- Servera med ris och körsbärstomater.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Det är även gott att smaksätta färsen med andra örtkryddor som oregano, salvia eller dragon.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna