
Färsgryta med rotsaker
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 400 g potatis
- 300 g morötter
- 2 st palsternackor
- 1 st gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 50 g soltorkad tomat
- 500 g blandfärs
- smör
- 1 tsk torkad timjan
- 0.5 dl matlagningsgrädde
- 3 dl vatten
- 1 dl chilisås
- salt
- svartpeppar
- 35 g spenat
- 2 st tomat
Gör så här
- Skala och tärna potatis, morötter och palsternackor. Skala och hacka lök och vitlök fint. Hacka den soltorkade tomaten. Stek färsen i lite smör tills den fått lite färg. Rör i soltorkad tomat, lök och vitlök, stek en stund till.
- Rör i rotsakerna, timjan, grädde, vatten och chilisås. Sjud under lock tills rotsakerna är mjuka. Smaka av grytan med salt och peppar.
- Servera med spenat och tärnad tomat.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
För extra djup smak kan du hälla på 1 dl rött matlagningsvin och låta det steka med när du brynt färdigt färsen med löken.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna