Färsgryta med surdegsbaguetteFärsgryta med surdegsbaguetteFärsgryta med surdegsbaguetteCook Time: Yield: 4Ingredients:surdegsbaguettegul lökvitlökpotatissmörblandfärspaprikapulversambal oelekvattenkalvfondkinesisk sojakrossad tomatvita bönorsnackpaprikaspenatmatlagningsgräddecrème fraichesaltsvartpepparvermicellirucolafärskost, paprikaInstructions:
  1. Värm baguetten enligt anvisningarna på paketet.
  2. Skala och hacka lök och vitlök, tvätta och tärna potatis. Stek allt i smör på medelvärme i en gryta.
  3. Stek färsen i en stekpanna tills den fått fin färg tillsammans med paprikapulver och sambal oelek. Lägg över i grytan med löken och potatisen. Rör i vatten, fond, soja och krossad tomat. Låt sjuda tills potatisen är mjuk.
  4. Rör i avrunna bönor, tärnad paprika, spenat, grädde och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka vermicelli enligt anvisningarna på paketet. Den ska du sen toppa soppan med.
  6. Servera soppan med vermicelli, rucola, baguette och färskost.
Färsgryta med surdegsbaguette
recipe
City Gross
35 min

Färsgryta med surdegsbaguette

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 st surdegsbaguette
  • 1 st gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 400 g potatis
  • smör
  • 500 g blandfärs
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk sambal oelek
  • 8 dl vatten
  • 3 msk kalvfond
  • 1 msk kinesisk soja
  • 390 g krossad tomat
  • 230 g vita bönor
  • 1 st snackpaprika
  • 15 g spenat
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 0.5 dl crème fraiche
  • salt
  • svartpeppar
  • 250 g vermicelli
  • 70 g rucola
  • 150 g färskost, paprika

Gör så här

  1. Värm baguetten enligt anvisningarna på paketet.
  2. Skala och hacka lök och vitlök, tvätta och tärna potatis. Stek allt i smör på medelvärme i en gryta.
  3. Stek färsen i en stekpanna tills den fått fin färg tillsammans med paprikapulver och sambal oelek. Lägg över i grytan med löken och potatisen. Rör i vatten, fond, soja och krossad tomat. Låt sjuda tills potatisen är mjuk.
  4. Rör i avrunna bönor, tärnad paprika, spenat, grädde och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka vermicelli enligt anvisningarna på paketet. Den ska du sen toppa soppan med.
  6. Servera soppan med vermicelli, rucola, baguette och färskost.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
För att få en ännu fylligare smak kan du smaksätta färsen med ett par msk tomatpuré medan du bryner den

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem