
Färsgryta
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 600 g potatis
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- olivolja
- 500 g kycklingfärs
- 2 tsk chilipulver
- 2 tsk spiskummin
- 2 msk tomatpuré
- 3 dl vatten
- 1.5 msk kalvfond
- salt
- 0.5 st romansallad
- 0.5 st gurka
- 1 st tomat
- 75 g riven ost
Gör så här
- Skala och tärna potatisen. Skala och skiva lök och vitlök. Stek allt i olivolja och häll sen över allt i en gryta.
- Bryn färsen tillsammans med chilipulver och spiskummin. Rör sen i tomatpurén, häll över allt i grytan. Rör i vatten, fond och låt allt puttra i ca 20 min under lock. Smaka av med salt.
- Strimla salladen och gurkan, skiva tomaten.
- Servera med riven ost.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Är det någon i familjen som är skeptisk mot lök strimlor eller bitar av lök? Riv istället löken och vitlöken och blanda den med köttfärsen.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna