Färspaj med paprika och sallad
191.6
Färspaj med paprika och sallad
recipe
City Gross
45 min

Färspaj med paprika och sallad

Ingredienser

  • 50 g rumsvarmt smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1.5 dl mjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 1 st gul lök
  • 1 st röd paprika
  • 500 g blandfärs
  • smör till stekning
  • 0.5 msk oregano
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 st ägg
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk honung
  • 125 g körsbärstomater
  • 35 g salladsmix

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ihop smör, mjöl, mjölk, bakpulver och salt i en skål. Blanda ihop till en deg och tryck ut i en pajform.
  3. Skala och hacka lök, tärna paprika. Stek färsen i smör och tillsätt lök, paprika och kryddorna. Salta och peppra.
  4. Vispa ihop ägg och mjölk. Lägg färsen i pajskalet och häll över äggstanningen, sätt i ugn 25 min.
  5. Blanda ihop olja, vinäger och honung. Dela tomaterna och blanda med salladen, häll på dressingen.
  6. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem