Färssås med stekta yoghurtbröd
208.6
Färssås med stekta yoghurtbröd
recipe
City Gross
35 min

Färssås med stekta yoghurtbröd

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd paprika
  • 600 g blandfärs
  • 1.5 krm sambal oelek
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk koriander malen
  • 2 dl vatten
  • 1.5 msk kalvfond
  • 390 g krossade tomater
  • salt
  • grovmalen svartpeppar

Bröd

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 3 dl yoghurt
  • 1 st ägg
  • 1 dl olja till stekning
  • 35 g rucola
  • 340 g majs

Gör så här

  1. Skala och riv gul lök och vitlök. Kärna ur och strimla paprikan. Stek färsen tillsamman med den rivna löken och vitlöken i ett par minuter. Rör i paprika, sambal oelek, paprikapulver, spiskummin och koriander. Stek i ett par minuter till. Häll över i en gryta.
  2. Rör i vatten, fond/buljong och krossad tomat. Sjud tills allt det andra är klart. Smaka då av med salt och peppar.
  3. Gör bröden. Blanda de torra ingrediensen i en bunke. Rör i yoghurt och ägg och gör en kladdig deg. Mjöla in händerna, och forma bröd, ca 1 cm tjocka. Lägg dem på en väl mjölad skärbräda. Stek i olja i en stekpanna i ca 3 min per sida.
  4. Servera med rucola och majs
Tips från oss
Om du vill kan du laga bröden i ugn istället. Olja ett bakplåtspapper som du lägger på en plåt. Tryck ut degen på plåten, degen ska vara ca 1 cm tjock. Laga i ugn på 225 grader i ca 10 min.

Varnings ikonAnslutningsproblem