Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Färssås med stekta yoghurtbrödFärssås med stekta yoghurtbrödFärssås med stekta yoghurtbrödCook Time: Yield: 4Ingredients:gul lökvitlöksklyftorröd paprikablandfärssambal oelekpaprikapulverspiskumminkoriander malenvattenkalvfondkrossade tomatersaltgrovmalen svartpepparvetemjölbakpulversaltyoghurtäggolja till stekningrucolamajsInstructions:
  1. Skala och riv gul lök och vitlök. Kärna ur och strimla paprikan. Stek färsen tillsamman med den rivna löken och vitlöken i ett par minuter. Rör i paprika, sambal oelek, paprikapulver, spiskummin och koriander. Stek i ett par minuter till. Häll över i en gryta.
  2. Rör i vatten, fond/buljong och krossad tomat. Sjud tills allt det andra är klart. Smaka då av med salt och peppar.
  3. Gör bröden. Blanda de torra ingrediensen i en bunke. Rör i yoghurt och ägg och gör en kladdig deg. Mjöla in händerna, och forma bröd, ca 1 cm tjocka. Lägg dem på en väl mjölad skärbräda. Stek i olja i en stekpanna i ca 3 min per sida.
  4. Servera med rucola och majs
Färssås med stekta yoghurtbröd
recipe
City Gross
35 min

Färssås med stekta yoghurtbröd

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd paprika
  • 600 g blandfärs
  • 1.5 krm sambal oelek
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk koriander malen
  • 2 dl vatten
  • 1.5 msk kalvfond
  • 390 g krossade tomater
  • salt
  • grovmalen svartpeppar

Bröd

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 3 dl yoghurt
  • 1 st ägg
  • 1 dl olja till stekning
  • 35 g rucola
  • 340 g majs

Gör så här

  1. Skala och riv gul lök och vitlök. Kärna ur och strimla paprikan. Stek färsen tillsamman med den rivna löken och vitlöken i ett par minuter. Rör i paprika, sambal oelek, paprikapulver, spiskummin och koriander. Stek i ett par minuter till. Häll över i en gryta.
  2. Rör i vatten, fond/buljong och krossad tomat. Sjud tills allt det andra är klart. Smaka då av med salt och peppar.
  3. Gör bröden. Blanda de torra ingrediensen i en bunke. Rör i yoghurt och ägg och gör en kladdig deg. Mjöla in händerna, och forma bröd, ca 1 cm tjocka. Lägg dem på en väl mjölad skärbräda. Stek i olja i en stekpanna i ca 3 min per sida.
  4. Servera med rucola och majs

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Om du vill kan du laga bröden i ugn istället. Olja ett bakplåtspapper som du lägger på en plåt. Tryck ut degen på plåten, degen ska vara ca 1 cm tjock. Laga i ugn på 225 grader i ca 10 min.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem