Från vår podcast Mitt i Maten: kyckling ”tzukune” koriander och morotssallad med sojabrynt smör
Från vår podcast Mitt i Maten: kyckling ”tzukune” koriander och morotssallad med sojabrynt smör
recipe
City Gross
35 min

Från vår podcast Mitt i Maten: kyckling ”tzukune” koriander och morotssallad med sojabrynt smör

Ingredienser

  • 500 g kycklingfärs
  • 2 st röd chili, hackad
  • 1 msk koriander hackad
  • 1 tsk mynta, hackad
  • 1 msk ingefära, hackad
  • 1 tsk vitlök, hackad
  • 1 st gul lök, hackad
  • 2 msk fisksås
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl glutenfritt ströbröd
  • kokosolja till stekning

Sås

  • 200 g smör
  • 1 dl soja

Tillbehör

  • 3 dl jasminris
  • 4 st morötter
  • 1 msk koriander
  • 2 st salladslök

Gör så här

  1. Blanda färsen med de hackade ingredienserna och fisksås, tillsätt sedan ägg och vispa runt med en gaffel tills allt går ihop.
  2. Tillsätt därefter glutenfritt ströbröd.
  3. Forma ”kycklingbullar ”och stek i kokosolja tills de är gyllene, tillaga färdigt i ugn i 150 grader ca 10 min.
  4. Bryn smöret och när det ”tystnat” tillsätt soja.
  5. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  6. Riv morötter och blanda med finhackad koriander och salladslök.
  7. Klart för servering, Ps. den här rätten är en stor favorit för både vuxna och barn hemma hos oss!

Varnings ikonAnslutningsproblem