
Franska färsbiffar med pepprig skysås och ugnsrostad potatis
Ingredienser
- 800 g potatis
- 1 msk raps/matolja
- 1 tsk flingsalt
- 3 msk ströbröd
- 0.5 dl vatten
- 600 g blandfärs
- 1 st ägg
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk timjan
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 125 g champinjoner
- smör till stekning
- 3 dl vatten
- 2 msk smör
- 1 msk kalvfond
- svartpeppar
- kinesisk soja
- 70 g salladsmix
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Tvätta av och klyfta potatisen. Lägg den på en plåt och ringla över olja och salta. Laga i ugn i ca 30 min.
- Blanda samman ströbröd och vatten i en skål. Rör i färs, ägg, senap, timjan, pressad vitlök, salt och peppar. Riv i svampen. Blanda noga och forma biffar. Stek i omgångar i smör. Vispa ur stekpannan med vatten mellan stekomgångarna. Totalt 3 dl vatten. Spara vattnet i en skål. Lägg alla biffar på ett fat, laga klart i ugnen.
- Häll skyvattnet i stekpannan. Rör i smör och smaksätt med fond, svartpeppar och soja. Låt såsen koka upp och håll den sen varm på svag värme.
- Servera med sallad.