Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Franska färsbiffar med pepprig skysås och ugnsrostad potatisFranska färsbiffar med pepprig skysås och ugnsrostad potatisFranska färsbiffar med pepprig skysås och ugnsrostad potatisCook Time: Yield: 4Ingredients:potatisraps/matoljaflingsaltströbrödvattenblandfärsäggdijonsenaptimjanvitlöksklyftasaltsvartpepparchampinjonersmör till stekningvattensmörkalvfondsvartpepparkinesisk sojasalladsmixInstructions:

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Tvätta av och klyfta potatisen. Lägg den på en plåt och ringla över olja och salta. Laga i ugn i ca 30 min.
3. Blanda samman ströbröd och vatten i en skål. Rör i färs, ägg, senap, timjan, pressad vitlök, salt och peppar. Riv i svampen. Blanda noga och forma biffar. Stek i omgångar i smör. Vispa ur stekpannan med vatten mellan stekomgångarna. Totalt 3 dl vatten. Spara vattnet i en skål. Lägg alla biffar på ett fat, laga klart i ugnen.
4. Häll skyvattnet i stekpannan. Rör i smör och smaksätt med fond, svartpeppar och soja. Låt såsen koka upp och håll den sen varm på svag värme.
5. Servera med sallad.

Franska färsbiffar med pepprig skysås och ugnsrostad potatis
recipe
35 min

Franska färsbiffar med pepprig skysås och ugnsrostad potatis

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 1 msk raps/matolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 3 msk ströbröd
  • 0.5 dl vatten
  • 600 g blandfärs
  • 1 st ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk timjan
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 125 g champinjoner
  • smör till stekning
  • 3 dl vatten
  • 2 msk smör
  • 1 msk kalvfond
  • svartpeppar
  • kinesisk soja
  • 70 g salladsmix

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta av och klyfta potatisen. Lägg den på en plåt och ringla över olja och salta. Laga i ugn i ca 30 min.
  3. Blanda samman ströbröd och vatten i en skål. Rör i färs, ägg, senap, timjan, pressad vitlök, salt och peppar. Riv i svampen. Blanda noga och forma biffar. Stek i omgångar i smör. Vispa ur stekpannan med vatten mellan stekomgångarna. Totalt 3 dl vatten. Spara vattnet i en skål. Lägg alla biffar på ett fat, laga klart i ugnen.
  4. Häll skyvattnet i stekpannan. Rör i smör och smaksätt med fond, svartpeppar och soja. Låt såsen koka upp och håll den sen varm på svag värme.
  5. Servera med sallad.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem