Franska färsbiffar med pepprig skysås och ugnsrostad potatis
recipe
City Gross
35 min

Franska färsbiffar med pepprig skysås och ugnsrostad potatis

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

173,20 kr

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 1 msk raps/matolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 3 msk ströbröd
  • 0.5 dl vatten
  • 600 g blandfärs
  • 1 st ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk timjan
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 125 g champinjoner
  • smör till stekning
  • 3 dl vatten
  • 2 msk smör
  • 1 msk kalvfond
  • svartpeppar
  • kinesisk soja
  • 70 g salladsmix

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta av och klyfta potatisen. Lägg den på en plåt och ringla över olja och salta. Laga i ugn i ca 30 min.
  3. Blanda samman ströbröd och vatten i en skål. Rör i färs, ägg, senap, timjan, pressad vitlök, salt och peppar. Riv i svampen. Blanda noga och forma biffar. Stek i omgångar i smör. Vispa ur stekpannan med vatten mellan stekomgångarna. Totalt 3 dl vatten. Spara vattnet i en skål. Lägg alla biffar på ett fat, laga klart i ugnen.
  4. Häll skyvattnet i stekpannan. Rör i smör och smaksätt med fond, svartpeppar och soja. Låt såsen koka upp och håll den sen varm på svag värme.
  5. Servera med sallad.

Varnings ikonAnslutningsproblem