Franska färsbiffar med pepprig skysås och ugnsrostad potatis
156.2
Franska färsbiffar med pepprig skysås och ugnsrostad potatis
recipe
City Gross
35 min

Franska färsbiffar med pepprig skysås och ugnsrostad potatis

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 1 msk raps/matolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 3 msk ströbröd
  • 0.5 dl vatten
  • 600 g blandfärs
  • 1 st ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk timjan
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 125 g champinjoner
  • smör till stekning
  • 3 dl vatten
  • 2 msk smör
  • 1 msk kalvfond
  • svartpeppar
  • kinesisk soja
  • 70 g salladsmix

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta av och klyfta potatisen. Lägg den på en plåt och ringla över olja och salta. Laga i ugn i ca 30 min.
  3. Blanda samman ströbröd och vatten i en skål. Rör i färs, ägg, senap, timjan, pressad vitlök, salt och peppar. Riv i svampen. Blanda noga och forma biffar. Stek i omgångar i smör. Vispa ur stekpannan med vatten mellan stekomgångarna. Totalt 3 dl vatten. Spara vattnet i en skål. Lägg alla biffar på ett fat, laga klart i ugnen.
  4. Häll skyvattnet i stekpannan. Rör i smör och smaksätt med fond, svartpeppar och soja. Låt såsen koka upp och håll den sen varm på svag värme.
  5. Servera med sallad.

Varnings ikonAnslutningsproblem