Fried rice med färs och rostad blomkål
recipe
City Gross
35 min

Fried rice med färs och rostad blomkål

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
224,00 kr

Ingredienser

  • 250 g ris
  • 1 st blomkål
  • 1 st paprika
  • 1 st röd lök
  • 30 g färsk ingefära
  • 0.5 msk raps/matolja
  • 600 g blandfärs
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • 2 st ägg
  • 2 msk japansk soja
  • japansk soja
  • sweet chilisås
  • sambal oelek

Gör så här

  1. Koka riset enlig anvisningarna på paketet.
  2. Dela blomkålen i små buketter. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och strimla löken. Skala och finhacka ingefäran.
  3. Hetta upp en stekpanna med olja. Bryn färsen på hög värme tillsammans med lök och sambal oelek. När färsen är brynt lägg i blomkål och hackad ingefära. Grönsakerna ska börja mjukna lite men fortfarande har kvar lite krispighet. Lägg över allt i en gryta.
  4. När riset är kokt lägg det i stekpannan, stek det i ett par minuter. Knäck i ägg och stek i ett par minuter till. Häll i soja och häll sen över i grytan med färs, blanda noga.
  5. Servera med soja, sweet chili och sambal oelek.
Tips från oss
Min erfarenhet av denna rätt är att det räcker med 3 portioner ris. Du kan riva din ingefära om du vill istället för att finhacka den.

Varnings ikonAnslutningsproblem