Gratäng med färsfräs
184.6
Gratäng med färsfräs
recipe
City Gross
35 min

Gratäng med färsfräs

Ingredienser

  • 1 st rödlök
  • 100 g vitkål
  • 500 g blandfärs
  • smör till stekning
  • 2 tsk curry
  • 3 msk chilisås
  • 1 dl vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • 750 g potatisgratäng
  • 70 g sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och strimla löken, strimla även vitkålen fint. Stek lök, vitkål och färs i smör tillsammans med curry tills allt är genomstekt och fått fin färg.
  3. Rör i chilisås och vatten. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg hälften av potatisgratängen i en smord ugnsfast form. Lägg på all färs och toppa sen med potatisen igen. Laga i ugn ca 20 min.
  5. Servera med sallad.
Tips från oss
Vill du inte blanda samman potatisen med färsen kan du servera dem var för sig.

Varnings ikonAnslutningsproblem