Grekiska färsbiffar med ljummen potatissallad
210
Grekiska färsbiffar med ljummen potatissallad
recipe
City Gross
35 min

Grekiska färsbiffar med ljummen potatissallad

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 200 g morötter
  • 1 st rädisor
  • 500 g blandfärs
  • 1 st ägg
  • 150 g fetaost
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • smör till stekning

Vinägrett

  • 2 msk raps/matolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt
  • svartpeppar

Vinägrett

  • 35 g rucola

Gör så här

  1. Dela potatisen i bitar, koka den mjuk.
  2. Skala och skiva morötterna tunt. Skiva även rädisorna tunt.
  3. Blanda färs, äggula, smulad fetaost, timjan, salt och peppar. Forma och stek biffar i smör.
  4. Vispa samman vinägretten till potatissalladen. Slå över den varma potatisen.
  5. Servera med rucola.
Tips från oss
Om du vill kan du vända ner morötter och rädisor i potatissalladen.

Varnings ikonAnslutningsproblem