Gryta med svampstekt färsGryta med svampstekt färsGryta med svampstekt färsCook Time: Yield: 4Ingredients:potatispalsternackamorötterchampinjonerschalottenlökrapsoljavattenkycklingfondkycklingfärscrème fraiche, smaksattsaltsvartpepparspenatgurkaknippe salladslökInstructions:
  1. Skala och tärna potatis, palsternacka och morötter. Skiva svampen. Skala och hacka löken. Stek allt i en gryta med olja. Häll på vatten och fond.
  2. Bryn färsen i en stekpanna tills den fått fin färg. Häll över i grytan med rotsaker och svamp. Sjud tills rotsakerna är mjuka och redo att ätas. Rör i crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
  3. Servera med spenat, hackad gurka och strimlad salladslök.
Gryta med svampstekt färs
recipe
City Gross
35 min

Gryta med svampstekt färs

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 200 g potatis
  • 300 g palsternacka
  • 300 g morötter
  • 200 g champinjoner
  • 1 st schalottenlök
  • rapsolja
  • 5 dl vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • 500 g kycklingfärs
  • 2 dl crème fraiche, smaksatt
  • salt
  • svartpeppar
  • 35 g spenat
  • 0.5 st gurka
  • 0.5 st knippe salladslök

Gör så här

  1. Skala och tärna potatis, palsternacka och morötter. Skiva svampen. Skala och hacka löken. Stek allt i en gryta med olja. Häll på vatten och fond.
  2. Bryn färsen i en stekpanna tills den fått fin färg. Häll över i grytan med rotsaker och svamp. Sjud tills rotsakerna är mjuka och redo att ätas. Rör i crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
  3. Servera med spenat, hackad gurka och strimlad salladslök.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Om någon i familjen skulle vara skeptisk till svamp går det fint att riva ner den i grytan.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem