Gulaschgryta med kindeybönor och kumminyoghurt
223.2
Gulaschgryta med kindeybönor och kumminyoghurt
recipe
City Gross
35 min

Gulaschgryta med kindeybönor och kumminyoghurt

Ingredienser

  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st gul lök
  • 200 g palsternacka
  • 200 g morötter
  • 500 g potatis
  • 500 g blandfärs
  • smör till stekning
  • 2 msk tomatpuré
  • 390 g krossad tomat
  • 7 dl vatten
  • 230 g kidneybönor
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt
  • svartpeppar

Sås

  • 1 dl matyoghurt
  • 1 dl filmjölk
  • 2 droppar tabasco
  • 2 krm spiskummin
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och hacka vitlök och lök. Tvätta och skrubba rotfrukterna. Skär i tärningar.
  2. Bryn köttfärsen i smör tills den får fin färg, tillsätt lök och rotfrukter och bryn ytterligare en stund.
  3. Tillsätt tomatpuré, krossad tomat, vatten, kidneybönor och kryddor. Smaka av med salt och peppar. Låt sjuda i 10 min.
  4. Blanda matyoghurt och fil. Smaka av med spiskummin, tabasco, salt och peppar.
  5. Servera gulaschsoppan i en djup tallrik och toppa med såsen.

Varnings ikonAnslutningsproblem