Gulaschsoppa med grönt strössel
181.6
Gulaschsoppa med grönt strössel
recipe
City Gross
35 min

Gulaschsoppa med grönt strössel

Ingredienser

  • 400 g potatis
  • 200 g morötter
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • smör till stekning
  • 500 g blandfärs
  • 2 msk tomatpuré
  • 0.5 tsk hel kummin
  • 390 g krossad tomat
  • 5 dl vatten
  • 0.5 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk kalvfond
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 st paprika
  • 1 st färsk persilja

Gör så här

  1. Skala och tärna potatis och morötter. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Hetta upp smör i en gryta, stek potatis, morötter, lök och vitlök i ett par minuter. Stek samtidigt färsen i en stekpanna. När den är brynt häll över i grytan.
  3. Rör i tomatpuré, kummin, krossad tomat, vatten, grädde och fond. Sjud under lock tills potatisen är mjuk. Smaka av med salt och peppar.
  4. Strimla paprikan och hacka persiljan.
  5. Servera soppan toppad med paprika och persilja.
Tips från oss

Om du låter paprikan puttra med i grytan ger den en fin sötma. Men alla uppskattar inte mjuk paprika, därför har jag valt att låta den toppa soppan istället.
Vuxensmak: Mixa persiljan med en skvätt olja, citronsaft salt och peppar. Ringla över den färdiga soppan.

Varnings ikonAnslutningsproblem