Hamburgare på kycklingfärs med avokado, majs och rödlök
191
Hamburgare på kycklingfärs med avokado, majs och rödlök
recipe
City Gross
35 min

Hamburgare på kycklingfärs med avokado, majs och rödlök

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 500 g kycklingfärs
  • smör till stekning
  • olja till stekning
  • 1 st avokado
  • 285 g majs
  • 0.5 st rödlök
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 0.5 st gurka
  • 35 g spenat
  • 4 st hamburgerbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Klyfta potatisen och lägg den i en form. Ringla på olja, salta och peppra. Rosta den ca 20-25 min.
  3. Gör hamburgare, kläck ägget i en blandningsskål, ta i ströbröd och mjölk. Salta och peppra.Blanda ner färsen och låt det stå och svälla 5 min. Forma biffar/hamburgare och stek dem i smör och olja ca 5- 7 min på varje sida.
  4. Halvera och skeda ur avokadon och lägg den på ett fat. Häll av majsen och fördela den över avokadon. Skala och finhacka löken och strö den över. Klicka över yoghurten och ringla över lite olivolja. Salta och peppra.
  5. Skiva gurkan och blanda med spenaten i en skål.
  6. Värm brödet någon minut i ugnen. Lägg ihop din egna hamburgare och njut!

Varnings ikonAnslutningsproblem