Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Hamburgare på kycklingfärs med avokado, majs och rödlökHamburgare på kycklingfärs med avokado, majs och rödlökHamburgare på kycklingfärs med avokado, majs och rödlökCook Time: Yield: 4Ingredients:potatisolivoljasaltsvartpepparäggströbrödmjölksaltvitpepparkycklingfärssmör till stekningolja till stekningavokadomajsrödlökmatyoghurtolivoljasaltsvartpeppargurkaspenathamburgerbrödInstructions:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Klyfta potatisen och lägg den i en form. Ringla på olja, salta och peppra. Rosta den ca 20-25 min.
3. Gör hamburgare, kläck ägget i en blandningsskål, ta i ströbröd och mjölk. Salta och peppra.
Blanda ner färsen och låt det stå och svälla 5 min. Forma biffar/hamburgare och stek dem i smör och olja ca 5- 7 min på varje sida.
4. Halvera och skeda ur avokadon och lägg den på ett fat. Häll av majsen och fördela den över avokadon. Skala och finhacka löken och strö den över. Klicka över yoghurten och ringla över lite olivolja. Salta och peppra.
5. Skiva gurkan och blanda med spenaten i en skål.
6. Värm brödet någon minut i ugnen. Lägg ihop din egna hamburgare och njut!

Hamburgare på kycklingfärs med avokado, majs och rödlök
recipe
35 min

Hamburgare på kycklingfärs med avokado, majs och rödlök

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 500 g kycklingfärs
  • smör till stekning
  • olja till stekning
  • 1 st avokado
  • 285 g majs
  • 0.5 st rödlök
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 0.5 st gurka
  • 35 g spenat
  • 4 st hamburgerbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Klyfta potatisen och lägg den i en form. Ringla på olja, salta och peppra. Rosta den ca 20-25 min.
  3. Gör hamburgare, kläck ägget i en blandningsskål, ta i ströbröd och mjölk. Salta och peppra.Blanda ner färsen och låt det stå och svälla 5 min. Forma biffar/hamburgare och stek dem i smör och olja ca 5- 7 min på varje sida.
  4. Halvera och skeda ur avokadon och lägg den på ett fat. Häll av majsen och fördela den över avokadon. Skala och finhacka löken och strö den över. Klicka över yoghurten och ringla över lite olivolja. Salta och peppra.
  5. Skiva gurkan och blanda med spenaten i en skål.
  6. Värm brödet någon minut i ugnen. Lägg ihop din egna hamburgare och njut!

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem