Heta kycklingtacos med avokadosallad & picklad rödlök
recipe
City Gross
35 min

Heta kycklingtacos med avokadosallad & picklad rödlök

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

271,80 kr

Ingredienser

  • 2 st röd lök
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st färsk röd chili
  • 2 st tomat
  • 500 g kycklingfärs
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 msk raps/matolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 st tomat
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 st kycklingbuljongtärning
  • 1.5 krm salt
  • 2 st avokado
  • 1 st paprika
  • 1 st röd lök
  • 1 st apelsin
  • 3 krm flingsalt
  • 2 krm sambal oelek
  • 8 st tortillabröd
  • 35 g spenat
  • 0.5 st gurka
  • 0.5 st lime

Gör så här

  1. Skala och strimla rödlökarna. Lägg dem i en kastrull och häll i vatten, socker och vinäger. Sjud i 5 min. Låt stå tills det är dags att äta.
  2. Skala och finhacka den gula löken. Skala vitlöken. Finhacka den röda chilin. Tärna tomaterna. Stek lök, pressad vitlök, chili, kycklingfärs och spiskummin i olja tills det har fått fin färg. Rör i tomatpuré och stek en liten stund till. Häll i tärnad tomat, vatten och fond/buljong. Sjud tills det är dags att äta och smaka sen av med salt.
  3. Kärna ur och tärna avokadon. Tärna tomaterna och paprikan. Skala och finhacka löken. Pressa över saft från apelsin och salta. Smaksätt med sambal oelek.
  4. Servera i tortillabröd med spenat, tärnad gurka och pressad lime.
Tips från oss
Två kryddmått cayennepeppar ger skön hetta till kycklingfärsen.

Varnings ikonAnslutningsproblem