Järpar med potatismos och picklad gurka
recipe
City Gross
35 min

Järpar med potatismos och picklad gurka

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
175,40 kr

Ingredienser

  • 1 dl vatten
  • 2 msk ättika
  • 3 msk socker
  • 2 msk gula senapsfrö
  • 1 st gurka
  • 800 g potatis
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • salt
  • malen vitpeppar
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 dl ströbröd
  • 600 g blandfärs
  • 1 st ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • smör till stekning
  • rapsolja till stekning
  • 2 dl vatten
  • 0.5 st gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 msk japansk soja
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk maizena
  • salt
  • grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Koka upp lagen till gurkan, lägg i senapsfrö. Låt kallna och hyvla i gurka.
  2. Skala och koka potatisen. När den är klar stöt potatisen och vispa i mjölk, smör och smaka av med salt och peppar.
  3. Blands mjölk och ströbröd,låt svälla ca 5 min. Blanda i färsen, ägg och smaka av med salt och peppar.
  4. Forma till järpar och bryn i smör och olja i en stekpanna tills dem fått fin färg. Lägg i en form och sätt in i ugnen på 175 grader i ca 10 min .Häll i 2 dl vatten i stekpannan och koka ur till den goda såsen.
  5. Hacka och stek löken i smör och häll på silad steksky, soja och mjölk. Red av med maizena utrört i vatten och smaka av med salt och peppar.
Tips från oss
Under sommarmånaderna rekommenderar vi att ni pressar potatisen istället för att göra potatismos.

Varnings ikonAnslutningsproblem