Järpar och rostad rotsakssallad med gräslöksdressing
recipe
City Gross
35 min

Järpar och rostad rotsakssallad med gräslöksdressing

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
218,80 kr

Ingredienser

  • 300 g palsternackor
  • 300 g morötter
  • 200 g potatis
  • raps/matolja
  • salt
  • 500 g blandfärs
  • 3 msk ströbröd
  • 0.5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • smör till stekning
  • 0.5 st gräslök
  • 2 msk raps/matolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk senap
  • 100 g spenat
  • 2 st tomater

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och klyfta palsternackor, morötter och potatis. Lägg på en plåt och ringla över olja, salta och laga i ugn ca 30 min.
  2. Blanda samman färs, ströbröd, vatten, salt och peppar. Forma och stek järpar i smör.
  3. Vispa samman hackad gräslök, olja, vinäger och senap. Häll över de rostade rotsakerna.
  4. Servera med spenat och skivad tomat.
Tips från oss

Vuxentips.
Det kan vara så att det är bäst att låta var och en själv hälla vinägrett på sina rotsaker.

Varnings ikonAnslutningsproblem