Jättebiff i sås med tomatsallad
223.2
Jättebiff i sås med tomatsallad
recipe
City Gross
35 min

Jättebiff i sås med tomatsallad

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 500 g blandfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 st gul lök
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • smör till stekning
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1.5 msk kalvfond
  • 1 msk lingonsylt
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 250 g körsbärstomater
  • 15 g gräslök

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  2. Blanda samman färs, ströbröd, vatten, skalad och riven lök, salt och peppar. Blanda noga och tryck ut i en stekpanna med smör. Stek i ett par minuter på medelvärme, dela sen i fyra bitar och vänd. Stek klart på andra sidan.
  3. Vispa samman matlagningsgrädde, fond, lingonsylt och soja i en skål. När biffen är genomstekt, häll på såsen. Koka upp.
  4. Servera med tomat blandat med hackad gräslök.
Tips från oss
Vuxentips: Vispa samman hackad gräslök med 2 msk neutral olja, 1 msk vitvinsvinäger, 1 tsk dijon och några droppar honung. Smaka av med salt och peppar. Du har nu en supergod vinägrett till tomaterna. Det är gott att smaksätta färsen med 3 krm torkad timjan.

Varnings ikonAnslutningsproblem