Juliga köttbullar med senapsrostade morötter
124
Juliga köttbullar med senapsrostade morötter
recipe
City Gross
35 min

Juliga köttbullar med senapsrostade morötter

Ingredienser

  • 300 g morötter
  • 0.5 msk olivolja
  • 0.5 msk honung
  • 3 krm senapsfrö
  • 2 krm fänkålsfrö
  • 3 krm flingsalt
  • 340 g pasta
  • 2 msk smör
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 3.5 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 4 msk ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 krm kryddpeppar
  • 2 tsk senapsfrö
  • 500 g blandfärs
  • 0.5 tsk honung
  • 20 g ingefära
  • smör till stekning
  • 35 g rucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och dela morötterna i långa stavar. Lägg dem i en ugnsfast form och laga morötterna tills de är mjuka med olja, honung och lätt mortlade senapsfrö och fänkålsfrö. Strö på salt.
  3. Koka pasta enligt anvisningarna på paketet.
  4. Blanda ströbröd och vatten i en skål. Låt det svälla medan du mortlar ihop salt, peppar, kryddpepparkorn och senapsfrö. Rör i alla kryddorna i ströbrödsblandningen och rör i färs och honung. Skala och riv i ingefära. Blanda noga och rulla köttbullar. Stek köttbullarna i smör.
  5. Gör stuvningen. Smält smöret i en gryta, vispa i mjöl och sen mjölk. Låt stuvningen koka upp under omrörning och smaka sen av med salt och peppar. Häll sen stuvningen över den avrunna pastan.
  6. Servera med rucola.

Varnings ikonAnslutningsproblem