Kålpudding med kokt potatis
recipe
City Gross
35 min

Kålpudding med kokt potatis

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

179,60 kr

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 1 st gul lök
  • 500 g blandfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 400 g vitkål
  • smör till stekning
  • 1 dl vatten
  • 3 msk mörk sirap
  • 2 tsk kinesisk soja
  • salt
  • vitpeppar

Sås:

  • 3 dl mjölk
  • 1 msk kalvfond
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 msk lingonsylt
  • maizena till redning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och koka potatisen.
  2. Skala och riv löken. Rör ihop färsen med riven lök, ströbröd, vatten, salt och vitpeppar. Platta ut den i en ugnsfast form så att den blir ca 2-3 cm tjock. Laga i ugn i 30 min. När det är 10 min kvar lägger du på den stekta kålen.
  3. Fräs strimlad kål i smör. Häll på vatten, sirap och soja. Låt det puttra i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. När det är dags, häll kålen över färsen och laga i ugn 10 min.
  4. Gör såsen. Vispa samman mjölken med fond, peppar, soja och lingonsylt. Red med maizena. När kålpuddingen är klar kan du hälla av spadet från kålpuddingen ner i såsen.
  5. Servera.
Tips från oss
Har du tidsbrist? Skippa såsen och gör ett gott mos istället.

Varnings ikonAnslutningsproblem