Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
Kålpudding med kokt potatis
153.76
Kålpudding med kokt potatis
recipe
35 min

Kålpudding med kokt potatis

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 1 st gul lök
  • 500 g blandfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 400 g vitkål
  • smör till stekning
  • 1 dl vatten
  • 3 msk mörk sirap
  • 2 tsk kinesisk soja
  • salt
  • vitpeppar

Sås:

  • 3 dl mjölk
  • 1 msk kalvfond
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 msk lingonsylt
  • maizena till redning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och koka potatisen.
  2. Skala och riv löken. Rör ihop färsen med riven lök, ströbröd, vatten, salt och vitpeppar. Platta ut den i en ugnsfast form så att den blir ca 2-3 cm tjock. Laga i ugn i 30 min. När det är 10 min kvar lägger du på den stekta kålen.
  3. Fräs strimlad kål i smör. Häll på vatten, sirap och soja. Låt det puttra i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. När det är dags, häll kålen över färsen och laga i ugn 10 min.
  4. Gör såsen. Vispa samman mjölken med fond, peppar, soja och lingonsylt. Red med maizena. När kålpuddingen är klar kan du hälla av spadet från kålpuddingen ner i såsen.
  5. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Har du tidsbrist? Skippa såsen och gör ett gott mos istället.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem