Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
Köfte med tahinisås, paprikasås och cacikKöfte med tahinisås, paprikasås och cacikKöfte med tahinisås, paprikasås och cacikCook Time: Yield: 4Ingredients:nötfärsströbrödägggul lök, rivenvitlöksklyftorhackad persiljaköftekryddapersilja, hackadköftekryddamortlade kumminfrönpaprikapulversaltsvartpeppartahinipressad citronvitlöksklyftayoghurtsaltfinhackad persiljainlagda paprikorgranatäppelsirapvattensaltpepparfinhackad persiljayoghurtvitlöksklyfta, pressadgurka, grovt rivenmynta, finhackadcitron, zestsaltsumacpitabrödtomatgurkafeferoniInstructions:
  1. Vispa samman tahini, citron och pressad vitlök i en skål. Rör i yoghurt och mixa med en stavmixer. Smaka av med salt och rör i persilja. Förvara svalt.
  2. Strimla och stek paprikan i en gryta i ca 1 min. Rör i granatäppelsirap och vatten, låt puttra utan lock ca 10 min. Smaka av med salt och peppar, garnera med finhackad persilja.
  3. Servera kall eller varm. Gillar du hetta kan du tillsätta chili..
  4. Cacik: Cacik är en turkisk variant av tzatziki, en kall yoghurtsås med gurka och vitlök med smak av mynta. Sumak är en syrlig krydda som är vanlig i Mellanöstern. Får du inte tag på den kan du ta lite finrivet citronskal eller citronsaft i stället.
  5. Blanda alla ingredienserna till biffarna till en smet och låt stå i kylen minst 1 timme så biffarna smakar ännu mer. Forma smeten till avlånga biffar med fuktiga händer, hetta upp olja i en stekpanna tills de är genomstekta.
  6. Gör såserna.
  7. Servera i pitabröd med tillbehör och såser.
Köfte med tahinisås, paprikasås och cacik
recipe
180 min

Köfte med tahinisås, paprikasås och cacik

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 600 g nötfärs
  • 1 dl ströbröd
  • 1 st ägg
  • 1 st gul lök, riven
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 30 g hackad persilja
  • 3 tsk köftekrydda
  • 30 g persilja, hackad
  • 3 tsk köftekrydda
  • 0.5 tsk mortlade kumminfrön
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Tahinisås

  • 6 msk tahini
  • 1 st pressad citron
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 3 dl yoghurt
  • salt
  • 0.5 dl finhackad persilja

Paprikasås

  • 1 burk inlagda paprikor
  • 1 msk granatäppelsirap
  • 1 dl vatten
  • salt
  • peppar
  • 2 msk finhackad persilja

Cacik

  • 2 dl yoghurt
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 0.5 st gurka, grovt riven
  • 0.5 dl mynta, finhackad
  • 0.5 st citron, zest
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk sumac

Servera Med

  • pitabröd
  • tomat
  • gurka
  • feferoni

Gör så här

  1. Vispa samman tahini, citron och pressad vitlök i en skål. Rör i yoghurt och mixa med en stavmixer. Smaka av med salt och rör i persilja. Förvara svalt.
  2. Strimla och stek paprikan i en gryta i ca 1 min. Rör i granatäppelsirap och vatten, låt puttra utan lock ca 10 min. Smaka av med salt och peppar, garnera med finhackad persilja.
  3. Servera kall eller varm. Gillar du hetta kan du tillsätta chili..
  4. Cacik: Cacik är en turkisk variant av tzatziki, en kall yoghurtsås med gurka och vitlök med smak av mynta. Sumak är en syrlig krydda som är vanlig i Mellanöstern. Får du inte tag på den kan du ta lite finrivet citronskal eller citronsaft i stället.
  5. Blanda alla ingredienserna till biffarna till en smet och låt stå i kylen minst 1 timme så biffarna smakar ännu mer. Forma smeten till avlånga biffar med fuktiga händer, hetta upp olja i en stekpanna tills de är genomstekta.
  6. Gör såserna.
  7. Servera i pitabröd med tillbehör och såser.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem