Köttbullar i tomatsås med rostad potatis
242.4
Köttbullar i tomatsås med rostad potatis
recipe
City Gross
35 min

Köttbullar i tomatsås med rostad potatis

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • raps/matolja
  • salt
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 st gul lök
  • 600 g blandfärs
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 390 g krossad tomat
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk oregano
  • salt
  • peppar
  • 0.5 st gurka
  • 200 g vitkål
  • 1 st rödlök
  • 35 g sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta av och klyfta potatisen. Lägg den på en plåt, häll över olja, salta och laga i ugn i ca 30 min.
  3. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Skala och riv löken grovt ner i bunken. Rör i färs, senap, sambal olelek och salt. Arbeta ihop till en smidig färs. Rulla färsen till stora köttbullar.
  4. Stek köttbullarna i olivolja, runt om i ca 8-10 min tills de är nästintill genomstekta.
  5. Medan köttbullarna steker rör ihop ingredienserna till tomatsåsen i en bunke. Häll den sen över köttbullarna och låt dem puttra i ett par minuter.
  6. Gör sallad genom att strimla gurkan fint, strimla vitkålen och löken. Blanda allt med salladen i en skål.
  7. Servera.
Tips från oss
Skölj händerna innan du rullar köttbullarna, så blir det lättare att forma bullarna och det blir inte så geggigt.

Varnings ikonAnslutningsproblem