Köttbullar med gräddsås och pressad potatis
recipe
City Gross
35 min

Köttbullar med gräddsås och pressad potatis

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

249,40 kr

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 500 g blandfärs
  • 1 tsk salt
  • smör till stekning
  • 1 dl vatten
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 2.5 dl mjölk
  • 2 msk kalvfond
  • 1 tsk lingon
  • maizena till redning
  • salt
  • svartpeppar
  • 0.5 st gurka
  • 65 g spenat
  • 1 msk olivolja
  • 4 msk lingonsylt

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen. Pressa vid servering.
  2. Blanda ströbröd och mjölk. Låt svälla 3 min. Blanda i ägg, färs och salt till en jämn smet. Forma till köttbullar och stek i smör. Koka ur stekpannan med 1 dl vatten och häll i grytan som du ska koka såsen i.
  3. Häll i grädde, mjölk, kalvfond, gele eller lingon i stekskyn som du hällt i en gryta. Koka upp och red av med maizena. Salta och peppra, låt sjuda 5 min.
  4. Hyvla eller skiva gurkan och blanda med spenat och olivolja.
  5. Servera med lingonsylt.

Varnings ikonAnslutningsproblem