Köttbullar med krämig potatis och äggsallad, wokade grönsaker
217.6
Köttbullar med krämig potatis och äggsallad, wokade grönsaker
recipe
City Gross
35 min

Köttbullar med krämig potatis och äggsallad, wokade grönsaker

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2 st ägg
  • 2 msk majonnäs
  • 3 dl gräddfil
  • 1 krm cayennepeppar
  • 3 krm curry
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 dl ströbröd
  • 600 g blandfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 st gul lök
  • smör till stekning
  • 1 st gul lök
  • 1 st broccoli
  • 1 st paprika
  • olivolja

Gör så här

  1. Tvätta och tärna potatisen. Koka potatisen mjuk.
  2. Koka äggen. Lägg dem i kallt vatten. När vattnet kokar ta tiden på 7 min. Skölj sen äggen och hacka dem.
  3. Rör ihop majonnäs, gräddfil, cayennepeppar och curry. Rör i hackat ägg och potatis. Låt stå.
  4. Blanda samman mjölk och ströbröd, låt stå 5 min. Blanda med färs, salt, peppar, skalad och riven gul lök. Rulla köttbullar och stek dem i smör.
  5. Skala och strimla löken, dela broccolin i buketter, dela stammen, strimla paprikan. Hetta upp olja i en stekpanna och woka alla grönsakerna.
  6. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem