Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
Köttbullar med palsternacksmos och syrlig äpplesallad
180.25
Köttbullar med palsternacksmos och syrlig äpplesallad
recipe
35 min

Köttbullar med palsternacksmos och syrlig äpplesallad

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 msk ströbröd
  • 0.5 st gul lök
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 st ägg
  • salt
  • vitpeppar
  • 500 g nötfärs
  • smör
  • olja till stekning
  • 500 g potatis
  • 600 g palsternackor
  • 2 st lagerblad
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 0.5 msk ättika
  • 2 msk socker
  • 3 msk vatten
  • 0.5 msk olivolja
  • 250 g grönkål
  • 2 st äpple

Gör så här

  1. Häll ströbrödet i en större skål. Finhacka löken. Lägg i lök, mjölk och senapen i skålen. Blanda ner ägget. Salta och peppra.
  2. Mosa lite lätt och låt det sedan stå några minuter tills brödet är mjukt. Lägg i färsen och blanda, tills du har en jämn smet. Rulla till köttbullar.
  3. Skala potatis och palsternackor, lägg i en kastrull. Täck med vatten och häll i lagerblad och salt. Koka under lock tills allt är mjukt.
  4. Under tiden steker du köttbullarna gyllenbruna i smör och olja.
  5. Salladen: Blanda ättika, socker, vatten och olja. Lägg grönkålen i en skål och häll över ättikslagen. Krama kålen med händerna. Strimla äpplena och blanda med grönkålen.
  6. Gör moset. Ta i 1 dl av kokvattnet och olivoljan, krossa allt med en ballongvisp eller stöt. Salta och peppra.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Använder ni färskpotatis rekommenderar vi att göra stomp istället för mos genom att stöta potatisen och palsternackan lätt och ringla över olivolja, salt och peppar. Salta och peppra ägg/mjölksmeten innan du blandar i färsen, då blandar sig kryddorna bättre. All färs behöver en ”powernap” innan rullning och stekning, det är då den sväller och kryddorna gör sitt jobb.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem