Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
Köttbullar med potatis och blomkålsstomp
201.62
Köttbullar med potatis och blomkålsstomp
recipe
35 min

Köttbullar med potatis och blomkålsstomp

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 st ägg
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • salt
  • svartpeppar
  • 500 g blandfärs
  • smör till stekning
  • olja till stekning
  • 1 kg potatis
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 0.5 st gul lök
  • 2 msk smör
  • 0.5 msk olivolja
  • 0.5 st citron
  • 2 msk kokvatten
  • salt
  • svartpeppar
  • 0.5 st gurka
  • 250 g körsbärstomater

Gör så här

  1. Börja med färsen. Kläck ägget i en blandningsskål, ta i ströbröd och mjölk. Salta och peppra. Blanda ner färsen och låt det stå och svälla undertiden du sätter på potatis och blomkål.
  2. Skala potatisen och klyfta ner i mindre bitar, lägg i en kastrull. Skär ner blomkålen och skala och klyfta löken. Lägg allt med potatisen. Salta vattnet och sätt på lock. Låt koka tills allt är mjukt ca 15 min.
  3. När potatisen är mjukt, häll av vattnet i en skål och spara det. Ta i smöret och olivolja. Pressa över citronen och krossa allt med en ballongvisp eller potatisstöt. Ta i lite av kokvattnet tills en bra konsistens. Salta och peppra.
  4. Forma köttbullar och stek dem i smör och lite olja
  5. Skär gurkan i stavar och skölj tomaterna och servera dem till köttbullarna och stompet.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem