Köttbullar och morotskräm med dill
125.4
Köttbullar och morotskräm med dill
recipe
City Gross
35 min

Köttbullar och morotskräm med dill

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2 msk raps/matolja
  • 1 tsk flingsalt

Morots och dillkräm

  • 300 g morötter
  • 3 krm dill
  • 1.5 msk smör
  • 1.5 krm salt
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 1 dl vatten
  • 4 msk ströbröd
  • 500 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 st schalottenlök
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 msk olja till stekning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och klyfta potatisen och lägg på en plåt. Ringla över olja och salta. Laga i ugn i ca 35 minuter.
  3. Skala och slanta morötterna och koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
  4. Blanda vatten och ströbröd i en skål. Tillsätt färs, salt, peppar och riven lök.
  5. Rulla och stek köttbullar i smör eller olja.
  6. Mixa morötter, dill och smör till en kräm. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera.
Tips från oss
Om du vill ha en såsigare kräm kan du tillsätta 2 msk mjölk

Varnings ikonAnslutningsproblem