Köttfärsbiffar med potatis, brunsås och rivna morötter
recipe
City Gross
35 min

Köttfärsbiffar med potatis, brunsås och rivna morötter

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
185,80 kr

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 600 g blandfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 st gul lök
  • 1 msk smör

Sås

  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 st oxbuljongtärning
  • 2 tsk lingon
  • 1 krm vitpeppar
  • salt
  • 200 g morötter, rivna

Gör så här

  1. Tvätta och koka potatisen mjuk.
  2. Blanda ihop färs, ströbröd, vatten, salt och peppar. Skala och riv i löken. Blanda och forma sen till biffar. Stek i smör. Lägg över på en tallrik. När alla biffarna är stekta, lägg tillbaka och häll över såsen.
  3. Vispa ihop matlagningsgrädde, fond/buljong, lingon och peppar. Häll över biffarna. Sjud tills allt är klart. Smaka ev av med salt.
  4. Servera med rivna morötter.
Tips från oss
En liten klick smör och en nypa flingsalt gör morötterna lite extra mumsiga.

Varnings ikonAnslutningsproblem