Köttfärslimpa med gräddsås och lingon
Köttfärslimpa med gräddsås och lingon
recipe
City Gross
35 min

Köttfärslimpa med gräddsås och lingon

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 3 tsk salt
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 st ägg
  • 500 g blandfärs
  • 20 g smör
  • 0.5 st gul lök
  • 3 msk smör
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 1.5 dl matlagningsgrädde
  • 2.5 dl mjölk
  • 2 msk kalvfond
  • salt
  • svartpeppar
  • 0.5 st romansallad
  • 0.5 st gurka
  • 4 msk lingonsylt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tvätta eller eventuellt skala potatisen. Koka i saltat vatten ca 20 min.
  3. Blanda ströbröd, mjölk, salt och peppar. Låt svälla 3-4 min. Blanda i ägg och färs till en smet. Forma till en färslimpa och lägg i smörad ugnsform. Hyvla smör och lägg på toppen. Sätt i ugn ca 30 min.
  4. Skala och hacka gul lök. Stek i smör och pudra på vetemjöl. Vispa i grädde, mjölk och fond. Låt sjuda 10 min och smaka av med salt och peppar.
  5. Strimla sallad och hyvla gurka.
  6. Servera med lingon.

Varnings ikonAnslutningsproblem