Köttfärslimpa med snabbinlagd gurka
195.6
Köttfärslimpa med snabbinlagd gurka
recipe
City Gross
35 min

Köttfärslimpa med snabbinlagd gurka

Ingredienser

  • 0.5 st rödlök
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk oregano
  • 500 g blandfärs
  • 1 kg potatis
  • 2.5 dl mjölk
  • 3 msk smör
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 st gurka
  • 35 g salladsmix
  • 2 msk ättika
  • 3 msk socker
  • 4 msk vatten
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Skala och hacka löken, blanda den med ströbröd, mjölk och ägg. Krydda med salt, peppar, timjan och oregano. Blanda i färsen. Forma en limpa och lägg i en ugnsform, sätt in i ugnen i ca 20 min.
  3. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Gör mos genom att vispa/mosa samman potatisen med mjölk, smör, salt och peppar.
  4. Skala och skiva gurkan tunt, lägg på en tallrik. Strö över salladen. Blanda ättiksdressingen och droppa över salladen.
  5. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem