Köttfärslimpa toppad med mozzarella
Köttfärslimpa toppad med mozzarella
recipe
City Gross
35 min

Köttfärslimpa toppad med mozzarella

Ingredienser

  • 340 g pasta
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 500 g blandfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 390 g krossad tomat
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 125 g mozzarella
  • 0.5 st blomkål
  • 70 g maché

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
  3. Skala gul lök och vitlök. Riv på rivjärn och blanda ner i färsen i en bunke tillsammans med salt och peppar.
  4. Tryck ut färsen i en ugnsfast form i ca 2 cm i tjocklek. Laga i ugn ca 20 min.
  5. Blanda samman krossad tomat, salt, peppar och timjan. Efter 20 min, häll tomatsåsen över färsen. Skiva upp mozzarellan och lägg ut på tomatsåsen och låt gå i ytterligare 10 min tills köttfärsen är klar.
  6. Servera med blomkålsbuketter och sallad eller riv den om du hellre vill det.
Tips från oss
Vuxentips. En god vinägrett till blomkålen får du genom att vispa samman olivolja, äppelcidervinäger, nymald svartpeppar, örtsalt och timjan.

Varnings ikonAnslutningsproblem